«Ми бачимо необхідність не те що створити, наприклад, інвестмайданчик для заходу інвесторів через індустріальний парк, а в тому числі розташовувати виробництво і таким чином підтримувати цей регіон. По Одещині і Закарпаттю, звичайно, на сьогодні цих ризиків менше. Але наш підхід по регіональній політиці такий: ми умовно поділили, чи об’єднали всю Україну в десять функціональних зон, або територій», - каже він.

Це не кластери. Їх поділили за соціально-економічними показниками.

«Визначили, які території мають спільний потенціал, який треба підсилити. І який бар’єр, який треба знизити. Таким чином, у нас є макрорегіон чотирьох областей. Це Приазов’я, Чорне море. Це Херсонська, Миколаївська, Одеська і Запорізька області. Тобто від Бердянська, де є, наприклад, Кирилівка, величезний туристичний потенціал. Південь, Одещина, саме місто Одеса. Просто неймовірні інвестпроєкти, які можуть бути цікаві в тому числі за рахунок фінансування з держбюджету. Стежка здоров’я в Одесі. Тобто, перетворити місто, яке на сьогодні реально є трасою, забруднене, в екологічно чисте, на набережну», - описує посадовець.

Є інший потенціал, у Карпатах. Це чотири області: Івано-Франківщина, Чернівецька, Львівська та Закарпатська.

«Це Карпатський макрорегіон. Державні інвестпроєкти – звичайно, це тренувальна база олімпійського резерву. Інфраструктурні бар’єри - потрібно елементарно зшити цю дорогу одним кільцем, щоби з Франківська до Закарпаття можна було доїхати напряму. Неймовірний проєкт в одній із громад на Івано-Франківщині – створення там центру вівчарства. Люди скооперувалися, які вирощують високоякісних породистих баранів, які просто продаються в тому числі за кордон. Це буде туристичним магнітом», - розповідає Лукеря.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Знай.ua повідомляв твердження Наталухи, що закон про індустріальні парки на папері існує більше десяти років.

Знай.ua повідомляв також, що Один долар, вкладений в індустріальний парк, приносить 5 – 6 доларів прибутку.