Передусім гість програми зазначає, що у цивілізованому світі все – і паперові видання, і аудіокниги, і в електронному форматі – перебувають на одному ринку. «3-4 відсотки цього ринку припадає на частку аудіокниг», - повідомляє Красовицький.

Щодо електронних книг, каже він, ситуація різниться залежно від країни. За словами видавця, найбільший відсоток електронних книг у США – 40%, далі йде Британія – 12-13%. Водночас Красовицький зауважує, що ці дані ґрунтуються на підрахунку не коштів, а примірників.

Він зазначає, що аналогічних даних щодо України немає. «Тому що в Україні 98-99 відсотків електронних книг викачані з інтернету безплатно», - зазначає гість програми. Він підкреслює, що в такому разі і видавець, і автор не отримують жодної матеріальної вигоди.

Отже, на думку Красовицького, українці набагато більше читають безкоштовні електронні книги, аніж паперові тексти. «У нас цей ринок є в чистому вигляді піратським, хоча у всіх сусідніх країнах піратство якщо не переможено, то різко зменшено», - зауважує видавець. Зокрема, каже він, у Польщі піратських текстів близько 15%, у Литві – 20%, у Росії – 40%, а не так давно ситуація там була така ж, як і в Україні.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Красовицький розповів, наскільки справедливе уявлення про те, що в наш час традиційні бібліотеки вмирають.

Також Знай.ua писав про те, що Гончарук розповів, що сталося з видавництвом під час пандемії.