Про це він сказав у новому випуску програми "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком.

“Ми підписали енергетичну хартію, ми є членами енергетичного співтовариства. Ми за формою подаємо звіти відповідно до єврорегламентів, але наповненість тих звітів — там повна плутаниця. В нас немає чіткого розуміння, що у нас робиться в державі з енергоресурсами. Ми ні разу не звели єдиний енергетичний баланс держави. Поки ми не маємо балансу держави — ми не розуміємо, скільки ми експортуємо, скільки ми імпортуємо”, - сказав Роман Боднар.

Він зазначив, що в “Укртрансгазі” досі ведуть олівцем журнали щодо добових балансів газопостачання.

“Видобути тіньовий газ і запустити його в систему в Полтаві, а забрати десь в Черкасах і звести ціни на папері – взагалі не проблема. У нас не існує прозорого обліку… Рівень прозорості в енергетиці у нас нижче середнього”, - додав Боднар.

За його словами, є всі підстави стверджувати, що в Україні видобувається більше газу, ніж про це вказано офіційно.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

“Давайте ми запровадимо прозорий облік і ми подивимося, що в нас робиться. Може виявитись так, що нам взагалі не потрібно імпортувати ці 10 млрд… А може виявитись так, що ми підходимо до “Північного потоку”. Хтось може подумати, що я взагалі зійшов з розуму… Якщо взяти і наше геополітичне розташування, і наші унікальні газові сховища, і наші можливості, наш потенціал, він ще є, то, в принципі, Україна могла б бути газовим хабом для всієї Європи”, - підкреслив громадський діяч.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що Україна втратила потужну зброю – активне використання своєї ГТС.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Фурса пояснив, до чого тут “Газпром” у світовому зростанні цін на енергоносії.