Про це він розповів у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла UA».

«Протести в нас є завжди, це норма для нас. Ми демократична країна, у нас протестують кожен тиждень і з різних приводів. Але немає масової активності протестної. Більше того, і соціологи, і соціальні психологи фіксують певну апатію. Є така специфічна рефлексія на події 2014 року. Думаю, що люди трошки побоюються», - каже він.

Звісно, можна вийти з протестами. Але кого підтримувати? У суспільстві велика недовіра до політиків, аналізує політолог.

«Це і призвело до появи Зеленського і його стрибка у президенти з неполітичного середовища. Але недовіра – це теж наша традиція і певна закономірність політичної культури. Вона є сталою і потужною. Другий чинник – люди побоюються, щоб не стало гірше. В перший рік-півтора після Революції гідності були очікування третього Майдану. Спроби були неодноразово вийти на третій Майдан. Нічого такого не сталося, а потім на інше переключилася увага», - каже він.

Щодо соціального вибуху ситуація парадоксальна. З одного боку, є серйозні масштабні соціально-економічні проблеми.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

«Більше того, зима буде складною з огляду на вартість газу. Лихоманка така, навіть західні політики в шоку. Тому проблеми можуть бути. З іншого боку, у нас дві революції були не з соціально-економічних причин, а з причин суто політичних», - підкреслює Фесенко.

Як повідомляє Знай.ua, Дацюк пояснив, що завадило українцям вийти на входження в історію.

Також Знай.ua повідомляв, що Україна, на думку Фурси, повертається до ситуації, яка була при Януковичі.