Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих».

«Чому ми бачимо, що влада у нас активно антиінтелектуальна? Це криється навіть не у Радянському Союзі, а ще у Російській імперії. Річ у тім, що російська філософська думка завжди залишалася на маргінесі і не могла не залишатися на маргінесі, а Україна належала у той час до Російської імперії», - зазначив Матвієнко.

За словами експерта, самодержавство не терпіло вільної думки і у радянські часи, тому що Сталін і навіть Путін це самодержці.

«Якщо говорити про ту територію України, яка перебувала у складі Австро-Угорської імперії, то там з інтелектуальним середовищем ситуація зовсім інша. Наприклад, Іван Франко міг постати тільки у європейському середовищі, де все ж таки повага до мислителя була на порядок вищою, ніж у тоталітарному суспільстві Російської імперії», - сказав Матвієнко.

Експерт зазначив, що українська діаспора за кордоном у науково-гуманітарій сфері мала значно кращі досягнення. Але, за його словами, Радянська влада намагалася встигати за світовим науково-технологічним прогресом, тому СРСР вкладав величезні кошти у розвиток науки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Пам’ятаєте, як нас в школі учили тому, як організоване радянське суспільство: два потужних класи – робітничий клас і трудове селянство, а між ними прошарок інтелігенції. І тільки на 27-му з’їзді КПРС інтелігенція була названа потужним третім класом у Радянському Союзі», - підкреслив Матвієнко.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков вважає, що Разумков хотів являти собою зразок парламентаризму.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков заявив, що революційний привід неможливо зробити штучно.