Її слова пролунали у програмі «My.ua».

«Стан українських дизайнерів визначається в першу чергу політичною ситуацією. Одяг, якій привозять в Україну, зшитий за два долари в країнах третього світу. При такій низькій собівартості цей одяг дешевше вітчизняного. Адже тут дизайнеру потрібно все оплатити. У нього залишаються два виходи: або на всьому економити, наприклад, купувати неякісні матеріали (але навіть в цьому випадку не факт, що він зможе конкурувати з дешевим імпортом), або отримувати підтримку від держави. Я вважаю, що держава повинна підтримати українського дизайнера і трохи менше завозити імпортного одягу», - каже гостя програми.

На її думку, вітчизняним виробникам слід було б надати пільги.

«Виробництво одягу – це дуже складне завдання. Воно складне у психологічному відношенні, вимагає фінансів, і при цьому енергомістке. Зараз також існують складності з кадрами. Тому зараз потрібно, по-перше, перестати завозити в країну дешеві та неякісні матеріали, а по-друге, пропагувати вітчизняний одяг. Ось чому я сказала, що це політичне питання», - резюмує Юлія Кацьянова.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю Ukrainian Fashion Week Дарина Марусик розповіла, як у 2021 році правильно вибрати екологічний одяг.

Також Знай.ua повідомляв про зростання популярності українських секонд-хендів.