Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Ті, що прийшли до влади, туніські лідери, звичайно, не могли і не хотіли міняти систему на корені, тобто добивати стару державу ще часів Хабіба Бургіби 50-х років (аналог нашої другої української республіки). Це держава Хабіба Бургіби саме почала розвалюватися у 2011 році», - зазначив Куса.

За словами експерта, після революції в Тунісі у 2011 році переходу до нової політичної системи не відбулося: вони досі знаходяться в тому ж стані.

«Як і у нас не відбулося переходу від пострадянської другої української республіки в якусь нерадянську нову і по-справжньому українську, так і у них не відбулося цього переходу з абсолютно різних причин», - сказав Куса.

Як зазначив Куса, частина олігархів в Тунісі не хотіла міняти правила розподілу влади. За словами експерта, частково цього не відбулося, тому що опозиція, яка прийшла до влади, почала сваритися між собою і вони не змогли сформувати стабільний уряд: через це за 10 років в Тунісі змінилося 7 урядів.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Вони не змогли довести до кінця те, що ми називаємо під туманним словом «реформи». Через 3 роки після революції в Тунісі на виборах 2014 року перемагають представники колишньої влади», - підкреслив Куса.

Як повідомляв Знай.ua, Пьотр Кульпа розповів, що українці не сприймають свою державність.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Закревський розповів, чому Україні пощастило з тим, що у нас є свої газові сховища.