Про це він розповів у програмі «Головне питання» з Борисом Бронштейном.

Це проявляється, перш за все, в недовірі та ворожому ставленні до одноплемінників.

«За останні 100 - 150 років медицина нам подарувала дива. Те, про що мріяли люди 100 років тому: не ховати маленьких дітей, не страждати роками від інфекцій - медицина нам все це дала, але люди не стали від цього щасливішими. Таке відчуття, що нам дали диво, але щасливими не зробили. Людям більше щастя доставляють інтертеймент, розваги, шоу», - говорить він.

Це один аспект, чому є якесь розчарування в досягненнях цивілізації. Люди взагалі критично ставляться до інших людей, це ми успадкували від приматів.

«У приматів найбільша кількість смертей - це вбивство іншими приматами. Тому довіряти своїм одноплемінникам не так вже раціонально. Рівень недовіри до оточуючих – це наша природна еволюційна спадщина. У деяких цей атавізм надмірно розвинувся, і людині психологічно досить важко повірити, що, наприклад, я тобі віддаю безкоштовно щось, що врятує тебе і твоїх дітей», - розповідає імунолог.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Людина думає: а в чому моя вигода? Якби я мав щось, що тебе врятує - я б цим ділився наліво, направо з чужими людьми?

«Ні, тут щось не так, такого альтруїзму не може бути. Цей рівень альтруїзму більше, ніж я можу собі уявити. Тому я підозрюю, що ти таким чином хочеш чогось досягти. Може, ти хочеш мене чіпувати або зробити зомбі, або зробити мене безплідним?», - каже Донський.

Знай.ua повідомляв, що Сердюк розповів, які права пацієнтів порушуються в Україні найчастіше.

Також Знай.ua повідомляв, що Віктор Сердюк у програмі MyUa розповів, хто стежить за дотриманням норм зберігання вакцин в Україні.