Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«У людини з інвалідністю значно вужчим є той сектор, в якому вона може реалізувати себе в житті, знайти собі роботу і добитися якихось результатів. Для здорової людини цей сектор набагато більше. Хлопці займаються спортом, доходять до певного результату, тому йдуть вчитися або працювати. У них більше варіантів для самореалізації. А людині з інвалідністю, якщо вона не хоче жити на свою пенсію, знайти варіанти набагато складніше», - говорить він.

Сьогодні важко влаштуватися в житті здоровій людині, а що говорити про людей з інвалідністю.

«А інваспорт, паралімпійський спорт в Україні - це той промінець світла, де людина з інвалідністю може спочатку отримати реабілітацію, стати сильніше. У неї з'являється можливість поїхати виступати за кордон, прославляти Україну і отримати роботу, заробити собі і своїй родині на життя», - розповідає чемпіон.

За його словами, паралімпійці більше мотивовані до досягнення результату, незалежно від виду спорту, в якому вони зайняті.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Мотивація відбувається через безвихідь нашого життя. Людина з інвалідністю у нас в країні менш захищена. Тому спорт - це один з тих окремих видів, де можна забезпечити своє життя і самореалізуватися», - пояснює спортсмен.

Знай.ua повідомляв, що Український IT-інвестор, громадський активіст Ілля Кенігштейн подарував собі на день народження сходження на Манаслу в Непалі.

Також Знай.ua повідомляв, що директор SingularityU Kyiv Ігор Новіков вважає, що людям з дитинства потрібно давати методику лікування імунітету до змін.