Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«На сьогоднішній день світ розділився на тих, хто навіть в одній країні говорять про те, що криптоактиви потрібно заборонити, а інші кажуть про те, що цими речами треба займатися і треба їх регулювати. Китай заборонив криптовалюти на своїй території і вигнав зі своєї країни майнерів, які прекрасно себе почувають на вулканах в Сальвадорі, який оголосив біткоїн державною валютою. Сальвадор сьогодні фінансує державні установи за біткоїни. На сьогоднішній день освіта, медицина і культура Сальвадору отримали більше ніж на 20% фінансування», - розповів він.

Матійців сказав, що глобалізована банківська система світу боїться децентралізованої фінансової системи простих криптоактивістів, які створили криптовалюти для того, щоб розраховуватись між собою. Закриті держави, комуністичні системи найбільше бояться чогось нерегульованого і децентралізованого, повідомив він, це в першу чергу загрожує їхній безпеці, в тому числі економічній і політичній, тому вони забороняють. Капіталізація криптовалютної індустрії, сказав він, на сьогодні складає вже більше двох трильйонів доларів.

«Всі країни сьогодні працюють над тим, щоб створити свої криптовалюти. Біткоїни і альткоїни, які існують, вони децентралізовані і не піддаються інфляції. Якщо відбуваються якісь інфляційні процеси, то криптовалюта сама себе спалює, тобто на сьогоднішній день дуже низька комісія в криптовалютних розрахунках, тому що криптоактивісти не женуться за тим, щоб якось десь на комусь заробити. Вони женуться за тим, щоб світ мав іншу перспективу у розвитку фінансової системи», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Балашов заявив, що біткоїн – для молодих.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Скаршевський зазначив, що ринку криптовалюти не потрібне майбутнє — у нього вже є сьогодення.