Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Мінімалка іноді просто відсуває в загальній зарплатній масі офіційну та неофіційну частину зарплати, ніколи особливо не впливаючи на якісь глобальні речі, окрім усіляких соціальних допомог та інших речей, які до неї прив'язані. Говорячи про ринкову ситуацію, якщо компанія платить зарплату в білу, то це явно не мінімалка, а це сума вдвоє-троє вища як мінімум. А якщо компанія платить у чорну, то яка їй різниця, що там держава сама собі надумала», - розповіла вона.

Пашкіна сказала, що, за даними Державної служби зайнятості, найбагатші державні органи за рівнем заробітної плати - фінансові, страхові компанії, оборона та IT-фахівці. У нас дуже часто у вакансіях стоїть зарплата 7-8 тисяч гривень, повідомила вона, а середня зарплата по Україні приблизно 14 тисяч гривень. Існує така ситуація, підтвердила вона, що економістів праці у компаніях не дуже багато. Тому компанія найчастіше сама не розуміє, скільки коштує її співробітник, виходячи з його продуктивності, впевнена вона, та скільки йому треба платити, щоб він був задоволений і компанія в накладі не залишилася.

«Найбільш ходовий товар - це огляди заробітних плат, причому не завжди це співвідношення ціна та якість. І тоді роботодавцям доводиться якось перекручуватися, тому що здебільшого претенденти теж прийшли на сайти з працевлаштування, подивилися, що роботодавці пропонують 10 тисяч гривень і їм не дуже це подобається. А 15 тисяч гривень – вже хороша зарплата і на неї починають відгукуватися, хоча насправді там може бути оклад 8 тисяч гривень. А все інше - це відсоток, але все одно 15 тисяч гривень виглядає краще», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що профспілки стають серйозною соціальною силою.

Також Знай.ua писав про те, що роботодавець тепер не повинен доводити причини звільнення.