Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24".

“Якщо їх скоротити з 450, а зараз їх 425, до 300 – кардинально на якість прийняття рішень в парламенті це не вплине. Це може вплинути на якість комунікації з виборцями, тому що менша кількість народних депутатів збільшує кількість виборців на одного народного депутата. Кількість звернень, кількість проблем. І у цьому плані комунікація стане складнішою”, - сказав Василь Мокан.

Він зазначив, що ідея зменшення кількості народних депутатів є дуже популярною у суспільстві, хоча вона викликає скепсис в експертів та правознавців.

“Коли наводять аргумент: економія бюджетних коштів – це не є той критерій, по якому має скорочуватись чи збільшуватись кількість народних депутатів. Друге це те, що у нас немає з 2001 року перепису населення. Ми не розуміємо, скільки в нас проживає взагалі людей в країні. І, відповідно, як розраховувати кількість депутатів. Тому що насправді, коли формувалась Верховна Рада ще першого скликання, 450 депутатів не взялося зі стелі. Воно розраховувалося по певній квоті на кількість тодішнього населення”, - додав Мокан.

За його словами, щоб проголосувати за скорочення кількості депутатів у Верховній Раді, потрібно 300 голосів, оскільки це стосується змін до Конституції.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

“Цих 300 голосів у Верховній Раді просто не набереться. Мені здається, що хтось захворіє, хто не добіжить, хтось просто пропустить голосування. Але 300 голосів за цю ініціативу у парламенті не буде. Відповідно ніхто не хоче рубати гілку, на якій сидить. Особливо, чим ближче до виборів, тим зменшуються шанси на реалізацію цієї ініціативи”, - підкреслив депутат.

Як повідомляв Знай.ua, Антон Малєєв зазначив, що достроково розпустити парламент — значить продемонструвати свою слабкість.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Ігор Петренко зазначив, що ситуацію у Верховній Раді він би зараз назвав мобілізацією монобільшості.