Про це він сказав в ефірі програми "On Target" з капітаном Гарі Табах.

"Всього вийшло, що я рік прокомандував батальйоном тактичної групи, після чого передав його герою України Ігорю Герасименку і пішов до Генерального штабу займатися трошки іншими справами, але теж дуже потрібними. Я став начальником відділу з пошукової роботи управління військово-цивільного співробітництва. Тобто, займався пошуком зниклих безвісти, обміном полонених, пошуком загиблих. Домовленостями з тією стороною", - сказав Олег Чуйко.

Він зазначив, що він брав участь у домовленостях про обмін полоненими, а іноді і сам вів переговори.

"На той час, коли я звільнився у 2018 році, поки не втрутилася політика в питання обміну полонених... Ще можна було домовитися на рівні польових командирів, на рівні командувачів, про обмін полоненими. Чим далі політика влазила в цей процес — тим більше ставало стін і перешкод на цьому шляху", - додав Чуйко.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лутковська зазначила, що їй більше подобається, коли це називається "одночасне звільнення осіб".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що, на думку екс-омбудсмена, життя людини важливіше, ніж всі ті зусилля, які були зроблені для її звільнення.