Про це він розповів у програмі «Tiger News» з ведучим Петром Охотіним.

Як зауважує експерт, успішні країни завжди хочуть транслювати свої досягнення на території менш розвинених держав. Зокрема, каже він, це стосується Європи, з якою Україна має кордон.

Комендо зазначає, що європейські держави зацікавлені в тому, аби й Україна відповідала стандартам всього цивілізованого світу. «Донорська підтримка – це філантропія у світовому масштабі. Нещодавно в Україні відкрились два державних грантових фонди і ці кошти направлені на підняття рівня культурних організацій та креативних індустрій», - пояснює він.

За словами гостя програми, є й інший фонд, який надає підтримку інноваціям та стартапам і на ранніх, і на зрілих стадіях. Отже, констатує він, підприємцям варто моніторити ці два фонди. Комендо додає, що є навіть спеціальна програма, де український бізнес та організації можуть брати участь.

Також він розповідає про креативні індустрії, які є радше проєктами екосистемного розвитку. Тобто, пояснює експерт, йдеться про розвиток не конкретного підприємства, а цілого напрямку чи індустрії.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У приклад Комендо наводить проєкт на Сході України: вони вчать локальний бізнес спільно з громадами планувати, створювати та керувати індустріальними парками, а також залучати до них інвестиції. «Ми допомагаємо не конкретним компаніям, а індустрії в цілому, тобто підтягуємо їх рівень, для того щоб використовувати інструмент індустріальних парків для розвитку своїх громад і це вже можна назвати екосистемним проєктом», - підкреслює гість програми.

Як повідомляв Знай.ua, Комендо розповів, які помилки роблять підприємці, коли заповнюють грантові заявки.

Також Знай.ua писав про те, що Крутибіч розповів про майбутнє аграрної сфери і ринку землі.