Про це вона розповіла у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Верховний суд України дуже м'яко з гумором починає захищати свою позицію. Більш того Конституція України дає можливість для суддівського корпусу, для Верховного та Конституційного суду захищати свою незалежність набагато жорсткіше, ніж це робиться сьогодні. Конституція прямо каже, що за неаргументовану критику, псевдокритику, за образу суддів та суддівської влади настає відповідна юридична відповідальність», - розповіла вона.

Ставнійчук сказала, що, на жаль, політична влада вважає, що вона може критикувати судову владу. Тенденція перекладання політичної відповідальності, повідомила вона, від президента, уряду, парламенту на судову владу сформувалася не сьогодні, а ще 2014 року. Ті, що прийшли до влади після Революції, підкреслила вона, мали велике пряме відношення до попередньої влади, їм треба було відвести критику від себе та перевести ці стрілки на інші гілки влади.

«У 2014 році влада переклала свою політичну відповідальність на судову владу. А потім влада центральна вирішила, що можна перекласти ще відповідальність на місцеву владу під виглядом реформи децентралізації. Дуже болюча тема тарифна та енергетична теж була перенесена у процесі цієї реформи регіональної та місцевої влади на місцеві органи влади. Ось ми й маємо парадоксальний феномен функціонування української влади після 2014 року», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук розповіла, що потрібно для боротьби з олігархатом.

Також Знай.ua писав про те, що Ставнійчук вказала на важливість механізмів прямого народовладдя для України.