Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Україна переважно веде інформаційну війну з РФ на нашій медіаплатформі та нашому медіапросторі, у той час як Росія використовує наш та зарубіжний медіапростір для інформаційної війни. Інтернет не може бути ні добром, ні злом – це свого роду інформаційний майданчик та доступ до інформації. А люди вже обирають, на що більше звертати увагу. І що більше зациклюються на одному, то більше в нього занурюються, і цей вибір характеризує подальшу поведінку людини», - розповіла вона.

Рябчун заявив, що існує глобальна проблема фейків і вона є не лише на українському медіаринку. Є кілька методик як можна визначити фейкову інформацію, повідомив він, але на 100% це не спрацює, можливо, лише на 99%. Завжди потрібно шукати першоджерело, наголосив він, якщо на нього посилаються, а якщо будь-який інформаційний ресурс не посилається на першоджерело, то таким засобам масової інформації довіряти не варто.

«Під інтернет-ресурсами ми маємо на увазі не лише сайти одноденки, а й інформаційні платформи телеканалів, газет, інших класичних медіа, і вони точно також підпорядковуються законодавству, як і класичне ЗМІ. З іншого боку, є зростання сегменту за популярністю - це телеграм-канали, які, на превеликий жаль, не мають часто кінцевих видимих ​​бенефіціарів і не можна зрозуміти, хто за ними стоїть і звідки вони черпають інформацію. Такі засоби масової інформації як телеграм-канали можуть бути майданчиками для фейків», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Джигун заявляв, що депутати не можуть диктувати свої умови журналістам.

Також Знай.ua писав про те, що Вільямс розповів, що конкуренція між різними гілками влади є кориснішою, ніж монополія.