Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Рейтинги не падають тільки в тих керманичів держави, в яких є диктатура та авторитаризм, ось там рейтинги завжди високі. Наприклад, у Лукашенко завжди високий рейтинг, у Путіна стабільно високий рейтинг, хоча бувають певні моменти, коли він плаває. Тож якщо говорити про демократичні держави, то, очевидно, рейтинг президента складно втримати, тому що він є під прицілом свободи слова, ЗМІ, громадськості і будь-які помилки президента та його команди одразу конвертуються в негатив», - розповів він.

Семенюк сказав, що в нашій країні негативні рейтинги мав би мати прем’єр-міністр, адже він відповідає за виконавчу гілку влади. Кабінет Міністрів сам по собі мав би бути об’єктом критики, повідомив він, тому що він реалізовує програму президента та законопроєктів, які прийнялись у Верховній Раді. А замість цього ми бачимо, підкреслив він, що з самого початку на президента сфокусували всю увагу.

«Тому ми бачимо, що прем’єр-міністр залишається в цій орбіті таким собі незалежним умовно, якого не критикують, а вся критика йде фактично на президента, хоча по закону мало б бути зовсім інакше. Кабінет Міністрів і будь-який міністр завжди приймає складні рішення, з якими можуть бути не згідна більшість, але він повинен це приймати, орієнтуючись на суспільне благо, щоб громадяни жили краще. А це не завжди збігається з інтересами певних кіл і тому як правило критикуються дії виконавчої влади», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Кочетков розповів, чи є використання «Байрактару» порушенням Мінських угод.