Про це вона розповіла у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла UA».

«Я до 2004 року не сильно переймалась питаннями національної ідеї, мови: що таке бути українцем? Навіщо виборювати якісь аспекти історії, про які замовчували в школі? На святі останнього дзвоника у 2001 році я читала вірш російською мовою. Потім виступав директор, який сказав: «У нас багато переможців республіканських олімпіад, всесвітніх, СНД. Але мені дуже сумно, що місцевий комітет з питань освіти через те, що наша школа російськомовна, принизив нас і дав менше грошей». У залі почали сміятись і шушукатись, і я взагалі не розуміла предмет цього «шушукання», і чому ми так прагнули до Росії?», - каже вона.

Частина людей залишилися там і живуть за тією ж самою парадигмою.

«Дехто з учнів в останніх класах школі їздив цілеспрямовано на олімпіади до Росії. Був дуже хитрий шлях: школа була фізмат-гімназією з високим рівнем знань у цих царинах і мала контракт з Московським фізико-технічним університетом. Відповідно, учні потім плавно переїжджали туди. Найкращі мізки переїздили до Москви», - згадує Соколова.

Тому все, що стосується України і взагалі розуміння держави, в краю Запорізької Січі було відсутнє.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Хортиця поруч, стільки традицій! Але у Запоріжжі його було вкрай мало. Я тоді не надавала значення тому, що сьогодні є для мене важливим, і що я передаю своїм синам», - зазначає журналістка.

Знай.ua повідомляв, що Олег Тягнибок пояснив, з ким і проти кого потрібно дружити Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Демартіно розповів, як соцмережі допомогли Росії окупувати український Крим.