Про це він розповів у новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва.

«Незважаючи на відчайдушні та інколи вже безперспективні прохання низки країн Східної Європи про те, що необхідно отримати доступ до сертифікації «Північного потоку-2», а також наполегливі побажання низки конгресменів як Республіканської, так і Демократичної партій, що треба якимось чином забезпечити нормальне в їхньому розумінні функціонування цього проєкту, з Німеччини прийшло чітке «ні» всім спробам зупинити сертифікацію та введення в дію «Північного потоку-2», - наголосив він.

Бізяєв сказав, що це означає, що газопровід «Північний потік-2» запрацює максимум у третій декаді 2022 року і вже зараз викличе поетапне плавне падіння цін на природний газ на спотових ринках Європи. Відтак енергетична криза Європи, яким так довго лякали, починаючи з кінця серпня поточного року, вважає він, все-таки пройде в більш-менш у плавній формі.

«З іншого боку, Європейський Союз дуже чітко дав зрозуміти всім основним, зацікавленим в енергетичній незалежності Європи, а це все-таки насамперед США та Британія, що жодна кольорова революція, яку не підтримує консенсусний Європейський Союз та США, не можлива. Ми фактично бачимо дуже цікавий сюжет, коли політика Європейського Союзу дедалі більше дистанціюється від умовної Атлантичної хартії версії 2.0 і дедалі ближче стає до проєкту велика Євразія.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.