Про це він розповів у програмі Петра Охотіна Tiger news.

Гість програми розповідає, що Пархомівка – це село в Харківській області, де проживає тисяча людей. Але він додає, що 70 років тому один вчитель зі своїми учнями зібрав там колекцію з 7 тисяч картин, яку, тим не менш, після його смерті ніхто вже не поновлював. І зараз, зазначає Давидюк, вони збираються зробити проєкт у цьому селі. «Хочемо за допомогою мистецтва забрендити територію, показати, що арт і взагалі віртуальні активи можуть розвивати Україну та українські регіони», - пояснює він.

Політолог акцентує на тому, що в цій сільській колекції є такі шедеври, як Малевич, Кандинський, Пікассо тощо. «Ми кажемо: «Це супер-актив, який є на вашій території». А люди нам кажуть: «Ні, цукровий завод, він нас врятує», - розповідає він. Тим не менш, Давидюк вказує на різницю в ціні: цукровий завод – це щонайбільше 2 мільйони доларів, а навіть найгірше полотно Малевича – як мінімум 12 мільйонів доларів у Лондоні, а то й цілі 40 мільйонів. Тобто, констатує він, йдеться про різницю у 20 разів.

За словами експерта, мешканці Пархомівки отримали пропозицію створити бренд навколо свого села, популяризувати музей, заохотити бізнес, що призведе до зміни інфраструктури. «Але нам покрутили біля виска. А потім, коли приїхали крани й почали прокладати нову дорогу, нам відповіли: «Ми завжди казали, що музей – це історія, яка може змінити наше село», - розповідає Давидюк.

Отже, підсумовує політолог, вони вирішили зробити з Пархомівки приклад і для інших міст та сіл: кожне з них має історію, з якої можна зробити конкурентну перевагу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчевський розповів, як бізнес-ангели та венчурні фонди можуть допомагати стартапам.

Також Знай.ua писав про те, що Комендо пояснив, що передбачають екосистемні проєкти.