Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Є масова людина, масова людина-2, безсвідомість по Фройду. Всі філософи казали: якщо ви хочете знайти відповідь – шукайте її в собі. Щоб розпочати цей шлях, потрібно постійно перебувати в певних станах. Якраз наші революції спонукали певну кількість людей заглянути в себе, знайти там ті сили, навколо яких люди стають героями, які можуть пожертвувати собою, своїм життям, своїм часом, і намагатися показати суспільству якісь маленькі орієнтири. Але суспільство не хоче бачити й дивитися!», - зазначає він.

Що з цим робити? Створювати процеси, навколо яких цей етап створення героїв буде відтворюватися знов і знов. «Щоб герої прокидалися, а суспільство робило ті процеси, навколо яких вони прокидаються, і показує маленькі маркери. Це те ж саме, що з нашими виборами», - пояснює Якименко.

Він переконаний, що розвинутому суспільству необхідні герої.

«Суспільство без героїв – це те ж саме, що й суспільство без еліт. Це або повністю деспотична форма організації, або віртуальна форма. Там де суспільство не вимагає жити за якимись правилами, які спочатку є правила, а потім закони, там де є спочатку любов, а потім інші форми, - я думаю, тільки таким чином ми можемо зберегтися і розвиватися», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У той же час пояснити, що таке герой, доволі складно, оскільки сьогодні людина може виявитися героєм, а з іншого боку, це може бути антигерой.

Знай.ua повідомляв думку Леоніда Фінберга про національну самосвідомість: Це дуже сильна частина ментальності будь-якої людини.

Також Знай.ua повідомляв, як у радянський час Олексію Гараню вдалося видати антирадянську книгу.