Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Важливо зазначити, чому ця криза є рукотворною і чим вона відрізняється від свого аналога у 2015 році, коли подібний механізм тиску на керівництво ЄС був апробований Кремлем вперше. У 2015 році це були справді біженці, які прагнули потрапити до Європи через Туреччину та інші країни, які в прямому розумінні слова залишилися ні з чим, втратили дах і все майно внаслідок масованих бомбардувань російською авіацією міста Алеппо», - розповів Ялі.

Він пояснив, що в сьогоднішній ситуації це не біженці, а мігранти, які самі – а може й ні, як стверджують деякі західні ЗМІ – купують собі дорогі квитки на літак і мають заощадження із собою для поїздки, а також витрачають чималі кошти для того, щоб сплатити за послуги сталкерів, які допомагають їм дістатися до Німеччини.

«Тобто існує ціла налагоджена мережа з перекидання мігрантів з Білорусі, Литви та Латвії транзитом через Польщу до Німеччини. Лукашенко також про це говорив прямим текстом у своєму інтерв'ю. Звісно, ​​заперечуючи при цьому допомогу мігрантам білоруськими спецслужбами у перетині кордону з Польщею та звинувачуючи в цьому мафіозні структури на Заході та навіть в Україні», - заявив Ялі.

Політолог додав, що самі мігранти, які змогли взяти інтерв'ю, кажуть зовсім протилежне, наприклад, телеканал «Аль-Джазіра» розповідає про одного з тисяч близькосхідних біженців, які намагаються прорватися до Євросоюзу через білорусько-польський кордон.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«37-річний Нідаль Ібрагім – уродженець сирійського Алеппо. До Білорусі він прибув через Туреччину, де залишилися дружина та діти. Останні дні він живе у лісі, без їжі, а єдине джерело води – болото. Температура вже мінусова. За його словами, квиток до Мінська він купив за 800 доларів. Представники білоруської сторони обіцяли йому, що ще за 500 доларів його без проблем буде переправлено до Польщі», - розповів Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Жорін пояснив, що мігрантська криза в Польщі – лише початок російської агресії.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус запропонував Польщі допомогу з навалами мігрантів.