Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Люди, які мешкають тут зараз, не є нащадками киян, які це місто будували. Це відображається на фасадах, це і графіті, і балкони. Засклені балкони в історичних будинках у центрі, на кожній вулиці, у кожному провулку, - це ті ж ліфтові шахти в Йоганнесбурзі, наповнені сміттям у 90-х, з початком скасування апартеїду. Люди, які це місто зараз населяють, не розуміють, як до нього ставитись», - каже він.

Вони мислять так: «Ось тут у мене стоятиме машина поперек тротуару, тут буде засклений балкон з моїм мотлохом, тут буде оголошення «Продам, здам, куплю». І мені нормально».

«Просто люди не знають, як це має бути. Аналог скасування апартеїду в ПАР – це наша «революція» 1917 року, коли всіх заможних вивезли й розстріляли, а житимуть тепер усі поспіль. Комуністи вивезли та розстріляли інтелігенцію не лише з Києва. У Львові було те саме. Щоправда, за Львовом таки краще стежать, ніж за Києвом. У цьому контексті я маю на увазі не так комунальні служби, як ставлення місцевих жителів. Наприклад, організація «Львівська локаль» робить Львів Львовом. Якщо ти наймаєш на роботу 2% населення міста, то ти можеш бути впевнений, що ці два відсотки будуть ставитись до міста так само добре, як і ти. Це одна історія», - робить висновок Онопрієнко.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Сергій Гайдай вважає Україну «державою імітації та обману».

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Давидюк розповів, як можна співпрацювати з Ілоном Маском та розвивати український потенціал.