Про це він розповів у програмі Любов Завальнюк «По делу».

Це, зокрема, стосується України. Будь-який переїзд будь-куди, хоч до Польщі, хоч до Угорщини – це успіх.

«Крім того, люди з Іраку, Сирії, Афганістану намагаються потрапити в більш комфортне місце проживання. Там об'єктивно проблеми набагато більші, ніж в Україні. У даному випадку це збіглося з інтересами Олександра Лукашенка, оскільки його компанія «Белавіа» отримала заборону на роботу у Європі. Відповідно, були організовані польоти на Схід. Таким чином, білоруський бюджет отримав певні гроші», – каже він.

На його думку, Лукашенко не просто так вирішував проблеми європейських мігрантів. Це, в принципі, проблема не Лукашенка.

«Бо біженці прагнуть у ті країни, в яких вони отримують хорошу допомогу. Свого часу, наприклад, у Франції платили біженцям 3000 євро на одну особу. Але зараз цю суму урізали та, за моїми даними, біженцям виплачують 600 євро на одного. Але в таких країнах як Австрія та Німеччина, як і раніше, високі виплати», - зазначає аналітик.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Знайомий австрійський бізнесмен образливо говорив, що його батько пропрацював 50 років, і у нього пенсія нижча, ніж у біженця, який приїхав з Афганістану та Іраку і в австрійській економіці не брав участі.

«Відбувається геополітична гра. Лукашенко за допомогою міграційної кризи намагається повернутися за стіл переговорів, і це вже частково вийшло. Йому дзвонила Ангела Меркель. Він змусив європейців з ним говорити», - робить висновок Спірідонов.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.