Про це Анатолій Якименко розповів у своєму блозі на YouTube.

«Почнемо з колективного імунітету, але насправді це питання не є простим. Коли колективний імунітет існує, то він пов'язаний з закінченням епідемії та пандемії. Поняття про колективний імунітет у нас з'явилося приблизно в 30-х роках минулого століття, коли педіатри помітили такий феномен. Якщо загальна кількість перехворілих дітей перевищувала 50-60%, то захворюваність на вітрянку або кір різко зменшувалася, так виникло поняття колективного імунітету», - розповів він.

Якименко сказав, що таким чином колективний імунітет досягався у природній спосіб за рахунок того, що діти хворіли цими захворюваннями. В епоху вакцин колективний імунітет досягався шляхом щеплення, підтвердив він, яке мало охоплювати 95% населення. Тобто для природного колективного імунітету треба, щоб перехворілих було 60-70%, а для того, щоб досягнути колективного імунітету штучним способом, треба вакцинувати 95% населення. За його словами, необхідно вакцинуватися, щоб здобути колективний імунітет.

«Колективний імунітет досягається шляхом повної завершеної вакцинації. Вважається, що на планеті мають бути вакцинованими приблизно 3 мільярди людей, щоб був колективний імунітет. Інакше досягнути колективного імунітету неможливо. Тому колективний імунітет – це сума імунітетів, досягнутих природним та штучним шляхом», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він публічно відмовився від вакцинації проти коронавірусу.

Також Знай.ua повідомляв, що КМДА пояснила, чому опалювальний сезон не для всієї столиці розпочався одночасно.