Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

Йдеться про створення всеукраїнського комітету по відзначенню 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

«Нам потрібно використати цю можливість по відзначенню вікопомної дати для внесення ідей гуманістичних, ідей прогресивних, ідей перспективних для України. Нам пощастило, що в Україні є така персона, яка це все об’єднує», - каже він.

Ми маємо нести філософію любові. Одна з проблем українського суспільства – поступове збільшення агресії, каже Доній.

«Зрозуміло, що під час російської агресії це об’єктивний фактор, бо ми змушені як країна відповідати на неї. Але Кремль зацікавлений, щоб у нас якомога більше було різноманітних розщеплень, сварок. Вони можуть стосуватися політичного, мовного, релігійного характеру. Вже не кажучи, що з побутовим характером у нас і до того були проблеми. У нас і так найбільша кількість смертей на дорогах, найбільше вбивств один одного. У нас і так біли проблеми до російської агресії. А тепер вони збільшуються, як ком», - міркує політик.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Відповідно, потрібно протиставити цим негативним тенденціям позитивні ідеї, які б спонукали до єдності і до більшого світосприйняття один одного.

«Ми маємо право бути єдиними у своїх відмінностях і відмінні с своїй єдності. І тут ми повертаємось до Сковороди, який зображений на 500-гривневій купюрі української гривні. Там також зображений фонтан, який символізує «нерівну всім рівність». Фактично це один зі світоглядних стовпів нинішнього Європейського Союзу», - робить висновок Олесь Доній.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.