Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«В Америці не так, як у світі. Моделювання правильних взаємин у ландшафті державних інститутів має бути таким, щоб не допустити мавпу з гранатою. Так оце був один з запобіжників, як зробити так, щоб мавпа з гранатою не зупинила Америку в розвитку. Умовно, якщо трапиться так, що люди оберуть мавпу з гранатою, то в неї є формальний інструментарій, як зробити так, щоб президентом став не той, кого вибрали люди, через інструмент виборщиків», - каже він.

Саме з тих причин, що такий інституційний ландшафт легального процесу був у США, у Трампа під час останніх виборів була сильна спокуса зробити так, щоб інститут виборщиків визнав його президентом, а не Байдена. На це він формально, згідно з Конституцією, мав би легальне право, продовжує політолог.

«А для того є традиція, неписане правило: виборщики приймають рішення таке, яке прийняли виборці. Таким чином, навіть якщо на пів відсотка переміг демократ або республіканець, всі голоси цього штату йдуть переможцю, навіть якщо там різниця – дещиця. Звичайно, якщо говорити в натуральних одиницях по країні, це будуть інші результати», - зазначає він.

Але так зумовлено через те, що є федеральний устрій, представлення інтересів штату.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«І таким чином, коли батьки-засновники запускали Сполучені Штати Америки, вони до цього дійшли. На мою думку, ключовим було не допустити до влади мавпу з гранатою», - резюмував Рохов.

Як повідомляв Знай.ua, Кебуладзе заявив, що відповідальність – необхідна складова свободи.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Тягнибок вважає Мінські угоди формою капітуляції України.