Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Про можливість широкомасштабного вторгнення Росії в Україну говорять фактично щосезону, з частотою приблизно три-чотири рази на рік. Згадаймо, наприкінці минулого року, починаючи з грудня і в січні наводилися дані різних розвідувальних служб громадських та організацій про те, що на нас нападуть навесні – не напали. Потім розмова йшла, що на нас нападуть улітку, теж наводилися дані, статистика була, не напали. Наразі нам починають розповідати, що йде концентрація військ і на нас нападуть наприкінці лютого. Ми в режимі нападу РФ живемо з 2014 року», - наголосив Курбан.

Політолог сказав, що у 2014 році ми мали п'ять чи шість випадків, коли ось-ось до кордонів підходили, але не нападали. І якщо розібрати історію, то за всі роки, скільки Україна межує з Росією, наголосив він, ми живемо у постійному стані війни з Росією. Тому до таких новин і особливо до панічних настроїв, впевнений він, треба ставитись дуже акуратно. Бо чим далі, тим більше ситуація нагадує як у казці про вовків, вважає він, коли пастух кричав про вовків, а їх не було, а коли вовки прийшли, то до нього вже ніхто не прийшов на допомогу.

«На моє глибоке переконання – це чергова інформаційно-психологічна операція. До того ж вона багатостороння, з одного боку, Росія нагнітає ситуацію, бо їй треба показувати свій статус, щоб впливати на політику. З іншого боку, українській владі це теж вигідно, тому що зовнішня загроза вона стабілізує ситуацію всередині. Європі та Америці непогано пошуміти, створити видимість руху та напруги. І ця новина про можливий напад Росії - це тема, яка вигідна дуже багатьом і відповідно вона буде довго мусолитися», - резюмував Курбан.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рейтерович розповів, що транзит газу через Україну стримував повномасштабне вторгнення РФ.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чому люди з ім'ям і репутацією не хочуть зараз обіймати посади міністрів.