Про це він розповів в ефірі програми «Розвилка».

«Що таке новий уряд Німеччини? Це уряд епохи пост-Меркель, це уряд, який уперше формується без участі ХДС/ХСС блоку, без якого важко уявити собі політичну карту Європи. Проте ця подія сталася», - каже Бізяєв.

За його словами, формат коаліції більш-менш зрозумілий: СДПН, ліві та зелені. Він зазначив, що входження до коаліції зелених миттєво змінило їхнє ставлення до Північного потоку-2, що викликало розчарування у противників цього проєкту.

«Хто такий Олаф Шольц, чи буде він Ангелою Меркель 2.0. і чи збережеться наступність німецької зовнішньої та внутрішньої політики? І так, і ні. Перше – Олаф Шольц буде більш німецькоцентричним. Що, звичайно, не влаштує політичний Париж», - заявив Бізяєв.

Політолог пояснив, що саме Макрон є організатором того європейського руху, за яким Німеччина платить, а Франція розподіляє. За його словами, Макрону та тим політичним елітам Європи, які за ним стоять, необхідно буде якимось чином переформатувати Шольца.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Щодо внутрішньої політики Німеччини, то «крен вліво», який став поняттям після результатів виборів до Бундестагу, і формування коаліції несе в собі як певні плюси, так і мінуси для економіки ЄС. Звичайно, збільшиться токсичність економіки. Швидше за все, знову підвищення податків. Швидше за все, багатьом країнам Східної Європи за це доведеться тепер платити. Епоха, коли німецькі бюргери просто виділяли свої гроші, а за це їм давали гучні обіцянки – закінчилася», - вважає Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Неллі Яковлєва заявила, що Нормандський формат зараз опинився в безвиході.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Володимир Воля зазначив, що, на думку Меркель, Мінські угоди не є кам'яними, і все можна спробувати змінити.