Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

На думку правника, насправді українці мають святкувати День Незалежності 1 грудня. Він пояснює, що саме цього дня 1991 року народ проголосував за незалежність і саме цей факт є ключовим у визначенні і дати Дня Незалежності, і головного суверену України. Тому сьогодні Друзенко урочисто вітає державу та українців зі святом.

Тим не менш, відзначає експерт, насправді питання самосприйняття двоїться. «Досі ми не маємо остаточної відповіді, хто в Україні головний суверен і бенефіціар. Якщо ми відкриємо чинну Конституцію, ми побачимо в статті 5 однозначну відповідь на це питання, що єдиним джерелом влади, що має виключне право змінювати і встановлювати конституційний лад, є народ України», - підкреслює він.

З іншого боку, відзначає Друзенко, згідно із Конституцією народ не має інструментів свого прямого волевиявлення. А відтак, каже правник, Україну не можна назвати дорослою державою. Натомість у приклад він наводить швейцарську демократію із кількома загальнонаціональними референдумами на рік.

За словами експерта, цим речам потрібно вчитися: як взагалі влаштована держава та про що говориться у питаннях референдуму. Натомість Україну, підкреслює Друзенко, парламентські еліти довели за 30 років незалежності до війни та втрати її території. «Найбідніша за офіційною статистикою країна Європи, яка опинилась в сірій зоні між колективним Заходом і Росією. Народу після першого грудня 1991 року так і не дали можливості висловитися у найбільш засадничих питаннях українського будівництва», - каже він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про взаємозв’язок визначення дати дня незалежності України з тим, хто насправді є сувереном нашої держави.

Також Знай.ua писав про те, що Кириченко розповіла, що робити із конституційною моделлю України.