Про це вона розповіла у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Українська думка Росію не цікавить, судячи з того, як поводиться Росія. Вона чекає на реакцію від так званого колективного Заходу. І наших поки що формально не партнерів, але держав, які нам активно співчувають та дуже стурбовані. В останній момент раптом президент Туреччини Ердоган висловив пропозицію, що тепер він готовий виступити медіатором, оскільки президент Білорусі та Мінськ як такий майданчик для переговорів практично вже нереальний. Тому Туреччина вирішує вступити у цей процес та пропонує свої послуги у медіації», - повідомила Оксана Бєлякова.

Політолог сказала, що з одного боку українське МЗС дуже добре до цього позитивно поставилося, а з іншого боку невідомо, наскільки ця позиція Туреччини щира. Оскільки там були моменти, коли дружба Туреччини та Росії була дуже активною, підтвердила вона, незважаючи на збитий літак та багато інших прецедентів. Треба не забувати, що Туреччина з давніх-давен цікавилася Кримом і мала його у своєму складі, підкреслила вона, що залишається українською, але відбулася його анексія з боку Росії.

«І тут напевно один з інтересів може бути такий. Знову ж таки Туреччина - це країна член НАТО, яка так і не змогла або не захотіла вступати до ЄС. Тобто це той нечисленний випадок, коли не в усіх об'єднаннях країна перебуває. І якщо насправді сприймати підтримку в якомусь сенсі слова Туреччиною української сторони, тоді знову ж таки Путін може це взяти на озброєння і сказати, що дивіться країна НАТО активно вписується за Україну. Тому я думаю, що Туреччина зіграла на випередження та сказала, що вона не за ваших і не за наших, а посередник у цих відносинах», - резюмувала Оксана Бєлякова.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, навіщо Росія підвищує градус напруги на кордоні з Україною.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі прокоментував «держпереворот», який мав відбутися 1 грудня.