Його слова прозвучали у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-но, дядьку».

«Коли у 2020 році почалася криза, безліч Центральних банків почало скуповувати золото. Власне навіть студенту-економісту першого курсу відомо: у кризу зростає ціна золота. Це – універсальний актив, як то кажуть, тиха гавань для інвестора. Центральні банки європейських країн від 70 до 80 відсотків своїх резервів тримають у золоті. На сьогодні найбільший власник золота – США, за ними слідує МВФ, а третє місце посідає Німеччина. А на пострадянському просторі активно запасатися золотом почала Росія, тим самим зайнялися Казахстан та Узбекистан. За даними Всесвітньої золотої ради, 2020 року прибутковість золота склала 40 відсотків. Саме стільки заробили Центральні банки, які цього року вклалися у золото», - розповідає економіст.

Але, за його словами, цей процес має і зворотний бік.

«Кожен, хто відвідав тижневі курси валютного трейдингу, знає: не можна вкладати все в одну валюту. Потрібно все диверсифікувати, а під час кризи – особливо. А у 2020 році до того ж усі знали, що долар дешевшатиме стосовно євро – адже його надрукували набагато більше, ніж євро. Тому багато центробанків вкладалися не лише у золото, а й у євро або в британський фунт», - каже Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт стверджував, що в Україні податкове навантаження на пересічних громадян є вищим, ніж на бізнес.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Куща, у розпорядженні України зараз є достатньо газу для опалювального сезону.