Про це він розповів у своїй програмі «Антишпора від Подорожнього».

«З урахуванням соціального призначення політики вона може бути визначена як діяльність з керівництва та управління суспільством на основі публічної влади. Політика виникла водночас із соціальною, етнічною та релігійною диференціацією суспільства. Політика виникла як нагальна потреба в соціальній силі, здатній забезпечити реалізацію особистих, групових, суспільних інтересів, регулювання відносин між людьми для збереження цілісності суспільства», - пояснив Юрій Подорожній.

Він також розповів, які основні критерії класифікації політики існують. Так, зазначив політтехнолог, за сферою суспільного життя розрізняють економічну, національну, екологічну, військову, соціальну, науково-технічну та культурну політику, за об’єктом впливу – внутрішню та зовнішню, за масштабами – міжнародну, світову, локальну та регіональну. Також, додав він, за терміном дії розрізняють такі види політики як короткострокова, середньострокова, довгострокова, а за метою - політика нейтралітету, національного примирення, політика відкритих дверей, політика великого стрибка, політика компромісу.

«У найбільш загальному вигляді за спрямованістю політика кожної окремої держави поділяється на внутрішню і зовнішню. Внутрішня політика – це діяльність держави та інших політичних інститутів, яка охоплює різні сфери суспільного життя і спрямована на збереження, реформування або докорінну зміну чинних суспільних відносин. Основні види внутрішньої політики розрізняються залежно від найважливіших сфер суспільного життя. Такими видами є економічна, соціальна і культурна політика. Кожен із цих видів політики спрямований на регулювання певного виду суспільних відносин і у свою чергу складається з ряду різновидів», - розповів Юрій Подорожній.

Наприклад, пояснив політтехнолог, економічну політику складають промислова, аграрна, фінансова, інвестиційна, структурна, науково-технічна, зовнішньоекономічна та інші різновиди політики, культурна політика охоплює сферу духовного життя суспільства, а соціальну політику розрізняють залежно від груп соціальних спільностей як її об’єктів. Такими різновидами, зазначив Юрій Подорожній, є політика соціального партнерства, спрямована на регулювання відносин між суспільними класами, етнічна, або національна, демографічна, молодіжна, пенсійна, регіональна політика тощо. Галузевими різновидами соціальної політики, за словами експерта, є житлова, політика у сфері охорони здоров’я та освітня політика.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній заявив, що Мінські угоди мертвонароджені.

Також Знай.ua писав про те, що Юрій Подорожній прокоментував заяви Бурби щодо розслідування Bellingcat у справі «вагнерівців».