Про це вона розповіла у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Людина та її психіка природою так влаштовані, що більшість наших емоцій негативні. Огида, гнів, зневага у нас із добрих емоцій лише радість, тому ми й фокусуємо свою увагу на погані новини, щоб підживлювати наш стан. Радіти людині за своєю природою якось важче, ніж обурюватися, ненавидіти і критикувати. Радість - це навичка, яку треба тренувати, бо там стільки саботажу буде і нам вічно щось заважатиме це зробити, і ми обурюватимемося», - наголосила Ольга Іович.

Психолог сказала, що якщо ЗМІ бачить інтерес у нас, вони нам дають те, що ми хочемо. Є така цікава річ, коли ти не повністю відкриваєш карти, мозок, який не все розуміє, починає додумувати, вважає вона, і тоді виходить якась нескінченність. Тому, коли ми чогось не розуміємо, ми самі шукаємо способи, як нам заспокоїтися, підтвердила вона, тривожність зростає, коли мозок чогось не розуміє і вихід з цього – шукати відповіді на свої запитання.

«Якщо постійно дивитися негатив, то фокус уваги буде постійно на цьому і організм вироблятиме адреналін і кортизол, і це вже далі керуватиме нами. Ми вже самі ставатимемо тими, хто створюватиме цей негатив і шукатиме його для себе. Треба мати на увазі, коли ми дивимося негативні новини, ми на це підсаджуємося. Треба брати трохи глибше і якщо ми жили в СРСР, то нам цю вимушену безпорадність пустили по вені. Сімдесят років Союзу – це грубо кажучи три покоління людей жили при владі диктатури, де вони нічого не вирішували», - резюмувала Ольга Іович.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів про важливість професійного самовизначення у житті.

Також Знай.ua повідомляв, що Нонна Мусалян наголосила, зараз дуже важливий період, коли книга доль відкрита.