Громадський діяч Андрій Семидідько розповів, чому підприємництво в Україні є важливим чинником, і який тиск вони витримують від усіх гілок влади.

Про це він розповів у новому випуску програми «#SaveФОП» голові руху Сергію Доротичу.

«Підприємці – це люди, які змогли самі організувати свій бізнес, не просячи нічого у держави. Це люди, які виживають самі, годують свої сім'ї, годують своїх співробітників, створюють робочі місця та не просять у держави допомоги. Підприємці – це малий, середній та великий бізнес, який не брав участі у приватизації та не сидить на фінансових бюджетних потоках, вони створили себе самі. Підприємці – це ті люди, які тягнуть нашу країну вперед у майбутнє», - розповів Андрій Семидідько.

Андрій Семидідько сказав, що треба розглядати ситуацію із запровадженням РРО для ФОПів як рейдерську атаку та неправосудні дії з боку посадових осіб стосовно об'єкта господарювання. Будь-який конфлікт складається з кількох полів, наголосив він, і перше поле – силове, тобто правоохоронна система, МВС, поліція, податківці та неформальні силові організації. Вони виявляються у вигляді затримань, обшуків, тиску на бізнес, підтвердив він, або нападу та спалювання машин, якщо говорити про неформальні організації.

«Наступне поле – це судова, перша, друга та третя інстанція, коли тобі податківці накинули штрафи, а ти це обговорюєш у судах. Третє поле – це влада, народні депутати, мери, якщо у тебе маленький ринок чи частина ринку, чи ти просто торговець на ринку. Можуть бути спроби зносу ринку з боку місцевих депутатів і на чиєму боці мер, на твоїй або на стороні забудовника, який вас зганяє з робочих місць. Тобто це ставлення влади до підприємців. І четверне поле – це публічність, коли ти член громадських організацій, активна людина і маєш право звернутися до суспільства», - резюмував Андрій Семидідько.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Роман Головін розповів, як державі потрібно розвивати ринок землі: необхідна державна програма.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Анатолій Топал заявив, що ціни на будівельні матеріали зросли від 20% до 200%.