Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«З січня місяця майже всі українські водопостачальні підприємства запровадили нові тарифи. Ціна зросте не лише на постачання води, а й на її відведення. Водоканали вже опублікували нові ціни. Так, у Львові за куб води платитимуть на гривню більше. У столиці «Київводоканал» підвищив вартість на 5 грн», - каже Катерина Котенкова.

Щодо газу, зазначає журналістка, коли глава уряду стверджує, що ціна газу до кінця опалювального сезону не підвищиться, він удає, що не в курсі зростання вартості на транспортування газу. За словами Катерини Котенкової, дозвіл облгазам підвищити вартість цієї послуги дала Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг, і не з кінця опалювального сезону, а з 1 січня цього року.

«А облгази у нас ненажерливі. Деякі з них захотіли збільшення вартості послуги у кілька разів. Наприклад, у Харкові торік платили за розподіл газу 0,42 грн за кубометр з ПДВ. Цього року тариф становитиме 0,52 грн/кубометр. Це означає, що платіж у середньому зростає з 2,15 грн до 2,39 грн за кубометр із ПДВ. На практиці майже у всіх сімей у платіжки додадуться 40-50 грн лише за розподіл газу», - розповіла Катерина Котенкова.

Вона додала, що також є такі хитрі опції як абонплата за опалення, яка включає витрати, наприклад, «Київтеплоенерго» на обслуговування загальних приладів обліку, витрати на зарплату, яка зросла після підвищення з 1 січня «мінімалки», та на формування платіжних документів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, які доплати за газ очікують українців із січня.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, з якими проблемами зіткнуться українці у 2022 році через критичну ситуацію в енергетиці.