Про це вона розповіла на каналі «Акценти».

«Тарифи для населення цього року зростуть на 30% – такий прогноз роблять експерти. Подорожчають тепло, газ та вода. Підприємці вже отримали платіжки за електрику, за опалення і багато хто розуміє, що пережити цю зиму зможуть далеко не всі. Тобто протягнути до весни. Бізнес не витримає таких тарифів, тому багато хто просто звільняє людей», - каже Любов Рибалко.

Більше того, додала журналістка, Верховна Рада провалила закон про відстрочення запровадження касових апаратів для всіх фізичних осіб-підприємців. Вона пояснила, що із січня кожен ФОП має встановити касовий апарат. Любов Рибалко вважає, що це означає кінець бізнесу десятків тисяч підприємців. Вона нагадала, що влада заявила, що їм вдалося уникнути різкого зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, попередивши, що деякі з них – наприклад, на розподіл та доставку газу – можуть зрости максимум на 10-11%.

«Але експерти зазначили, що платіжки вже збільшилися майже на третину, а українська енергетика балансує на межі краху. І те, що більшість споживачів не отримали підвищених платіжок, означає лише те, що витрати довелося компенсувати із центрального та місцевого бюджетів», - розповіла Любов Рибалко.

Журналістка зазначила, що про це заявила експерт із ЖКГ Крістіна Ненно. Вона навела приклад того, що уряд виділив 20 млрд грн на погашення заборгованості теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз України» – це гроші платників податків. Тобто, пояснює Любов Рибалко, ми не отримали персональних платіжок підвищення, але ми за нього заплатили у вигляді наших з вами податків.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

«Крім того, підвищення цін на енергоресурси споживачі можуть відчути у збільшенні вартості товарів першої необхідності – хліба, ліків і так далі. Оскільки бізнес не отримав жодних компенсацій та пільг – він оплачує комунальні послуги за всіма завищеними розцінками – зрослу собівартість підприємці заклали у ціни своїх товарів та послуг», - розповіла Любов Рибалко.

Як повідомляв Знай.ua, Буславець розповіла, як наша країна могла б уникнути енергетичної кризи.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.