Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

На думку гостя програми, у політиці є приблизно такий же невеликий відсоток чесних людей, як і в будь-якій іншій сфері. «Питання в тому, що демократична політика умовно передбачає виборність. Тобто у нас є виборна політика, і ті, хто гостріші, цинічніші, неправедніші мають більші шанси в умовах Україні», - пояснює він.

До того ж, зауважує Олесь Доній, у ході виборів громадськість надає переваги тим чи іншим кандидатам, чим і виправдовує свій вибір. «Питання, чи готові українці до більш морального вибору, поки що не має позитивної відповіді», - міркує він. Зокрема, журналіст нагадує, що жоден з 6 президентів України так і не боровся за її незалежність, але це був вибір людей. Тобто, констатує він, таким був суспільний запит, а відтак питання потрібно ставити не тільки до політиків, але й до виборців.

За словами гостя програми, у певний момент виникало враження, що моральні елементи просто не наважувалися на те, аби йти в політику. У приклад він називає В’ячеслава Чорновола, який йшов на вибори у 1991 році, але вже в 1994 передумав.

Далі Олесь Доній міркує над наявністю альтернативи старим політикам. «Коли кажуть, що в Україні нема альтернатива – це не правда. Але альтернатива – це люди, які мають з нами спільний світогляд», - підкреслює він. Журналіст вказує на необхідність впевненості, а також командної роботи, командних засобів боротьби щодо поширення у суспільстві своїх ідей та світоглядних цінностей. Тобто, зазначає він, ідеї, які поділяють інтелектуали та громадські діячі, мають стати ідеями більшої частини суспільства.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів яку роль відіграє символізм в українській політиці.

Також Знай.ua писав про те, що Охотін розповів, як працює емоційний інтелект виборців.