Про це він розповів у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

За словами гостя програми, в України відсутній закінчений цикл створення морських озброєнь. Але для цього, підкреслює він, можна б було піти на кооперацію із західними партнерами та скористатися виробничими потужностями з часів Радянського Союзу.

Ігор Кабаненко зауважує, що для будівництва великого флоту Україні цілком би вистачило спадщини СРСР. Тим не менш, каже він, тоді Україна лише хотіла розпорядитися майном та утилізувати його. «Рішення про створення флоту не приймалося, і так йде досі. Питання в тому, який флот нам потрібен, і як ми можемо для цього використовувати ті можливості, які є», - міркує адмірал.

Він вважає, що зараз варто локалізувати виробництво, зайнятися створенням закінченого циклу з головних видів озброєнь. Водночас все, чого бракує, додає гість програми, можна буде закупити в інших країн. «Але це нормальний шлях, ним йдуть усі країни, які перебувають у кооперації між собою», - пояснює Ігор Кабаненко.

За його словами, Україна вже розпочала свою кооперацію із Заходом, хоч вона просувається повільно, але дає ґрунтовні можливості.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кабаненко розповів, чи могла Україна під час розпаду СРСР націоналізувати Чорноморський флот.

Також Знай.ua писав про те, що Білецький заявив, що українська оборонна сфера знаходиться у стані кадрової кризи.