Які ще варіанти заміни пластикової соломинки доступні українцям, написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Відмова від одноразових пластикових соломинок – всесвітній тренд, якого легко дотримуватися. Це річ, яка абсолютно не потрібна більшості з нас. Навіть повна відмова від їх використання не позбавить зручності обраний стиль життя. А для тих випадків, коли соломинки потрібні, існує багато безпечніших альтернатив", – сказав Костянтин Яловий.

За його словами, один із таких варіантів нещодавно запропонували в Китаї. Трубочки для напоїв почали виготовляти із бактеріальної целюлози. Вироби з неї є міцними, витривалими, зручними у використанні та дешевими. І головне – безпечними для довкілля і здоров'я.

В природних умовах вони розпадаються на великі фрагменти за 15 днів, за 45 – стають майже непомітними, а після двох місяців повністю розкладаються. Для порівняння, собівартість виготовлення трубочки з бактеріальної целюлози коштує 0,3 цента, з пластику – 0,2 цента, з паперу – 4 центи.

Яловий розповів, які ще альтернативи одноразовим пластиковим соломинкам доступні українцям?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • Паперові. Ці соломинки хоч і дорожчі по собівартості, але досить безпечні і після використання легко перероблюються на компост.
  • Бамбукові. Легкі, приємні на вигляд, багаторазові та 100% органічні і легко миються.
  • Очеретяні. Дешевші за бамбукові та мають різні діаметри. Товстіші підійдуть для щільних напоїв, таких як смузі.
  • Солом'яні. Один з найкращих одноразових варіантів. Виготовляються з цільної стеблини пшениці.
  • Металеві. Довговічні та суперміцні. Стильну металеву соломинку можна постійно носити з собою в сумці, як оригінальний аксесуар.
  • Їстівні. Виготовляються з води та борошна твердих сортів пшениці. Нагадують довгі макарони, якими власне і є.

"Свій ековаріант соломинок для вечірки з коктейлями чи повсякденного використання ви можете легко замовити в українських інтернет-магазинах", – зазначив Костянтин Яловий.