Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«Україна – це набагато більше, ніж просто назва країни. Українці – це український народ. А вже українська нація – у нас живуть гагаузи, кримські татари, євреї, поляки, якісь народи, що не мають іншої землі. У них, власне, тільки ця земля. Якісь мають свої історичні землі: Ізраїль, Польща, Росія. Є країни, куди теоретично можна поїхати, і вони ідентифікують себе з тою країною. В якому форматі вони можуть бути громадянами України? Це тільки єдиний формат: нації. Нація, в моєму розумінні, це продукт кількох народів», - каже він.

Сьогодні українці становлять домінуючу частину. Але це не значить, що треба відкинути решту. Це має бути інклюзивний проєкт, який приймає інші етнічні групи.

«Гасло «Україна – для українців» завжди сприймали чисто в етнічному плані. Але ми говоримо, що Україна – для українців у такому контексті, то це нормально, і це правильно, тому що іншої землі, де ми можемо реалізуватися, щось зробити для себе, для майбутнього своєї країни, у нас не існує. І навіть для світу, коли ми говоримо, ми повинні мати точку опори. Нашою точкою опори, як для євреїв є Ізраїль, а для українців є Україна. Це має бути чітко зрозуміло. Тоді всі питання знімаються», - каже Ігор Харченко.

Як зрозуміти різницю між українцями як народом і українцями як нацією?

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Ми можемо говорити про те, що є українці як народ по етнічному утворенню, і українці як нація. Сьогодні суб’єкт, який має будувати цивілізацію, і республіку, реалізувати це як спільну справу і тих, хто проживає на цій землі, - це нація», - резюмує він.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков заявив, що Кремль хоче зробити з України другу Білорусь.

Також Знай.ua повідомляв, що Руслан Рохов пояснив, як має працювати Верховна Рада України.