Про це він розповів в ефірі програми TIGER NEWS з Петром Охотіним.

«Відповідні законопроєкти вже готові, треба узаконити й визначити, що таке реміснича і крафтова діяльність. Крафтова діяльність – це людина придумала назву і хоче випускати унікальний продукт: ковбасу, хліб, сир. Вона вже виробляє власну упаковку, показує, що це натуральний якісний продукт, у неї вже є найняті особи. Вони вже заводять собі сторінки в соцмережах чи торгують через інтернет», - пояснює він.

Однак в Україні не визначено, що таке крафтова діяльність. Необхідно прийняти такі закони, щоб існували й розвивались маленькі господарства та виробництва, переконаний нардеп.

«Щоб вони розвивались і бачили своє майбутнє, їх потрібно легалізувати, визначити, що це, мати базу всіх крафтових виробників, і державні дотації максимум направляти до них. Щоб у нас було максимум самозайнятих людей із власною продукцією. Логіка в тому, щоб піти від централізованого виробництва, від повних монополій. Тому що монополії, коли вони вирощують продукцію на полях, дивляться на біржеву ціну в Лондоні чи Чикаго, завантажують танкери й вивозять сировину. Максимальна сума – 24 мільярди доларів за рік. Але для сільського господарства це взагалі нічого», - зазначає Дмитро Соломчук.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Податкова і СБУ чинять на бізнес в Україні політичний тиск.

Також Знай.ua повідомляв, що Народні депутати планують ухвалити новий законопроєкт, який змінить штрафи для підприємців, які не встановили РРО.