Про це він розповів у програмі «Антишоу».

За словами філософа, сьогодні тільки 20% усіх воєнних конфліктів у світі доходять до бойових дій. «Нині головна мета військових операцій – параліч структури управління супротивника», - підкреслює він. Водночас Віктор Савінов зазначає, що це головна мета, досягнути якої можна різними засобами – класичним військовим методом чи за допомогою ядерної зброї.

Принагідно він згадує, що ще на початку 20 століття ключовою у вирішенні таких конфліктів була важка артилерія, але кінця століття пріоритетом стала ядерна зброя. «Змінилася навіть філософія війни, відбувся перехід від інтенсивного модерну до постмодерну», - пояснює гість програми.

Зокрема, додає він, йдеться про появу нового фактору мислення – «ядерне стримування», вести війну максимально можливими засобами вже було не можна, через що змінилася й система воєнної кампанії. «У XX столітті 80 відсотків військових кампаній велося на зразок Першої Світової війни», - зауважує Віктор Савінов. Сьогодні ж, констатує філософ, маємо інше співвідношення.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Савінов заявив, що на війні насамперед народжуються страх та насильство.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, навіщо поширювалася теза про можливу війну в Україні.