Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Любов Завальнюк нагадала, що тепер Туреччина з Україною має вільну зону торгівлі. За її словами, з одного боку – це добре, оскільки наша продукція вийде на новий ринок. З іншого боку, зазначила журналістка, якщо зважити на те, що в Україні масово зупиняються виробництва.

«Наслідки такої угоди у майбутньому можуть бути не на нашу користь. Вже торік масовий експорт продовольчої пшениці з України спричинив те, що вітчизняні виробники хліба змушені закуповувати борошно в Туреччині. Цього року українські виробники хліба будуть змушені виготовляти свою продукцію за спрощеними технологіями та рецептурами, що призведе до різкого погіршення якості на тлі підвищення цін на 25–35%», - розповіла Любов Завальнюк.

Вона зазначила, що про це також розповів гендиректор об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. За словами журналістки, власники великих пекарень не заперечують, що через подорожчання цін на газ та електроенергію, підвищення цін на борошно якість їхньої продукції вже не те. Вона додала, що якщо робити хліб за гостем, його вартість буде доступною не всім споживачам.

«Раніше ціну вказували за буханець, а тепер на деяких позиціях ціна за сто грамів. І у кожного буханця хліба своя ціна, яка залежить від ваги буханця. Якщо не хочеш купувати дорогий хліб, є альтернатива, хліб за соціальною ціною. Але якість такої продукції відрізняється і це не озброєним поглядом. Співвідношення ціни та якості зараз дуже помітне», - вважає Любов Завальнюк.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Журналістка пояснила, що все тому, що раніше у собівартості хліба те саме борошно займало 40–45%, логістика – 27% і лише 10–12% припадало на енергоносії, зокрема газ. Наразі, за її словами, ситуація кардинально змінилася: 26% від ціни кожного буханця хліба ми платимо за енергоносії. Любов Завальнюк заявила, що компенсація витрат відбулася саме за рахунок якості.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу.