Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Продаєш те, що вирощуєш – плати. Якщо у вас є кількадесят соток і ви виростили там огірки, помідори, картопля або будь-які інші овочі або фрукти в такій кількості, що ваша сім'я стільки не з'їсть і ви вирішили їх продати, то за це задоволення вам ще доведеться і заплатити», - каже Вікторія Панченко.

За її словами, владі потрібно якось наповнювати бюджет, і вони вигадують, як це зробити. Вона зазначила, що так з'явився скандальний закон 5600, і наразі всі українці, які мають права власності на земельні паї, мають сплачувати мінімальний податок у 1,5 тис. гривень за кожний гектар.

Вікторія Панченко додала, що податки доведеться платити також, якщо ділянка розташована не в межах міста, тобто фактично – за город. За її словами, тому люди так і прозвали його податок на город. Крім того, зазначила журналістка, якщо земельна ділянка розташована в межах населеного пункту, зокрема у місті, та її розмір становить 50 соток, власник також зобов'язаний сплатити податок, однак у фіксованому розмірі.

«Законом встановлено мінімальну ціну податку за город. Вона становитиме 5% нормативної оцінки землі. В середньому, в Україні це 1500 гривень. Платити податок потрібно буде щорічно – незалежно від того, чи має власник дохід від цієї землі чи ні. Орендарям землю без офіційного оформлення також доведеться заплатити за свої ділянки», – розповіла Вікторія Панченко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, хто може потрапити під нові податкові перевірки.

Також Знай.ua писав, що Котенкова розповіла, навіщо владі закон про домогосподарства.