Про це він розповів у своєму блозі.

«З точки зору військової логіки, кинути якусь кількість людей рятувати одного солдата – це абсурд. «Нехай загине» – сказав би якийсь російський головнокомандувач, але насправді ми воюємо за кардинально інший світогляд, у якому є щось абсолютно протилежне Жуковському «Баби ще народять», - зазначив Геннадій Друзенко.

За словами правника, в переконаннях українських медиків стоїть гуманістичний принцип – «У центрі світу стоїть людина, не як частина системи, а як людина – особистість та мікрокосмос».

«Ми воюємо за життя в усіх його проявах – це те, що мене найбільше надихало у цій війні: ми їхали від Бахмуту до Попасної, яку ворог просто перетворює на щебінь, там кілька десятків кілометрів – дуже добре знайома нам дорога з 2015 року. Ми виїжджаємо до Покровського і там вже трактори обробляють землю – це неймовірна віра у життя», - підкреслив Геннадій Друзенко.

Як зазначив правник, український та російський всесвіти – це два різних світогляди, які не перетинаються. За його словами, російський всесвіт про руйнацію та смерть, а український всесвіт можна описати словами «життя має проростати, незважаючи на все» – як і у прикладі з тракторами, які готують землю до посівної, працюючи лише у декілька десятків кілометрів від запеклих боїв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«За життя ми й боремося. Ми віримо, що люди життя дають, але не людям його забирати, тому й ми боремося за кожну людську істоту. У цьому є величезна правда нашої боротьби – ми воюємо не тільки за український прапор, а й за життя як таке. У цьому плані наша боротьба набагато глибше і глобальніше за суто зіткнення росіян та українців», - сказав Геннадій Друзенко.

Як повідомляв Знай.ua, медіаексперт Сергій Мамаєв заявив, що в Україні завжди був вільний вибір медіа.

Також Знай.ua повідомляв, що ветеран Євген Дикий пояснив, чому в рф не оголошують тотальну мобілізацію.