Про це він розповів у своєму блозі.

Олесь Доній не заперечує наявність в українській мові нецензурної лексики, але критично ставиться до її використання зараз.

«Війна загострила почуття, вона посилила агресивне ставлення до всього, але ми не повинні ставати як наші вороги», - пояснює письменник.

Зокрема, він посилається на аудіозаписи розмов російських загарбників зі своїми рідними: це мовлення, повне лайки, від якого в’януть вуха. Тому Олесь Доній ставить питання до сьогоднішніх трендів у ЗМІ та ютуб-каналів, які вдаються до таких прийомів задля більших переглядів.

«А нащо псувати власну аудиторію? Це є один з елементів псування, тобто це зняття табу певних у спілкуванні між собою. Ще раз підкреслюю, я не вважаю, що такої лексики не існує в українській мові, я не вважаю, що її потрібно викреслювати з анекдотів, з деяких пісень чи п’єс Подерв’янського, ні, але контролювати своє мовлення людина спроможна», - пояснює письменник.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Він попереджає, що частотність вживання такої лексики полегшує її сприйняття, а надалі це може призвести до того, що в росії, до знецінення культури.

«Попри війну, попри те, що ми ненавидимо російських окупантів, російських фашистів, попри те, що прикольно нам чути пісеньки харківських і донецьких фанів про путіна, давайте підвищувати власний рівень культури, давайте все-таки розуміти, що ми інші, ми відмінні від російських фашистів», - стверджує Олесь Доній.

Як повідомляв Знай.ua, Смирнов розкрив секрети українських інформаційно-психологічних операцій.

Також Знай.ua писав про те, що Голобуцький пояснив, чому в державі повинна бути політична боротьба.