Про це він розповів у своєму блозі.

«Використання стратегічних термоядерних боєприпасів – це справді кінець людства. Виживуть лише одиниці десь на островах, та й то не факт. Тому при створенні такої смертоносної зброї було розроблено безліч систем захисту від дурня чи маніяка», - зазначив Олександр Кочетков.

Як зазначив експерт, якщо говорити все ж таки про тактичну ядерну зброю або ТЯЗ – це все та сама ядерна бомба, але ТЯЗ має набагато меншу потужність у тротиловому еквіваленті: до ТЯЗ належать ракети, бомби та міни з потужністю в 0,1-0, 2 кілотонни.

«Це теж не мало, але це не така апокаліптична міць (як у випадку з термоядерною зброєю, - Ред.), а це цілком порівняно зі звичайними боєприпасами. Наприклад, на Азовсталь рашисти загалом скинули стільки бомб, ракет і снарядів, що сумарно це навіть більше, ніж тактичний ядерний боєприпас», - наголосив Олександр Кочетков.

За словами політолога, фатальність тактичної ядерної зброї надто перебільшена.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

«Застосування тактичної ядерної зброї не вирішує рашистам жодних завдань. Скинути таку бомбу на Київ чи інше українське місто – так, вона зруйнує кілька кварталів і буде безліч жертв серед мирного населення, але це не вплине на здатність наших Збройних сил чинити опір агресору», - сказав Олександр Кочетков.

Як повідомляв Знай.ua, Олексій Кущ пояснив, чому Заходу невигідний стрімкий розвиток України.

Також Знай.ua повідомляв, що Анатолій Якименко заявив, що Україна має давати зрозуміти Заходу, що нас влаштує лише перемога.