Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Недооцінка суперника завжди погано обертається, хоча з ідеологічною та пропагандистською метою для населення можна тиражувати такі тези», - зазначив Олексій Кущ.

Експерт навів приклад Другої світової війни: Радянський Союз своєю пропагандою намагався донести населенню, що німці дурні, але в результаті нацистам вдалося практично дійти до Москви, а сам СРСР мало не зазнав поразки, тому недооцінювати супротивника можна тільки в ідеологічних цілях і дозовано, щоб народ не втрачав бойового духу.

«Часто порівнюють Радянський Союз і сучасну росію і часто проводять паралелі, що так само зниженням цін на нафту можна буде розвалити російську федерацію. Це паралель абсолютно неробоча, навіть незважаючи на той факт, що мови про зниження цін на нафту і не йдеться», - наголосив Олексій Кущ.

Як зазначив економіст, порівняння СРСР та росії є дуже недоречним, тому що російська федерація має ринкову економіку, яка має властивість підлаштовуватися під зміну зовнішніх умов на світовому ринку, а планова економіка є неповороткою, тому державу з таким типом економіки можна розвалити, змінивши умови на міжнародному ринку, куди така держава експортує певний свій товар.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

За його словами, те саме сталося з СРСР, який мав планову економіку: зниження цін на нафту (основний продукт, що експортував Союз) призвело до розпаду.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Юрій Подорожній пояснив, яку тактику НАТО має на підтримку України.

Також Знай.ua повідомляв, що волонтерка Ганна Плеханова пояснила, що волонтерам набагато легше морально переживати війну.