Про це він розповів у своєму блозі.

«Так сталося, що за кілька років існування Prozorro і Державного підприємства медичних закупівель зникла сама ідея, для чого були створенні ці інституції. У нас завжди чомусь підсвічувалась корупційна складова: наче Prozorro і система держзакупівлі призначені лише для раціонального використання бюджетних коштів», - зазначив Анатолій Якименко.

За словами експерта, головна мета створення Prozorro і системи медичних держзакупівель – це було усунення посередників під час закупівлі того чи іншого препарату або обладнання, але на думку експерта, це неправильний підхід, адже не завжди посередництво є негативним чинником, та і взагалі багато ще залежить від того, що це за посередник.

«Корупційна складова – це вже наслідок, а головним чомусь злом були саме посередники», - підкреслив Анатолій Якименко.

Як зазначив експерт, в Україні вважалося, що комерційні посередники виконують дуже негативну роль через те, що вони збільшують ціну, а також допомагають робити «відкати».

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

«Але ніхто не помічав позитивну роль посередників, як експертів, тому що вони дуже чудово знали ринок, а головне володіли контактам із виробниками», - сказав Анатолій Якименко.

На думку експерта, посередники фактично продавали свої «зв’язки» із постачальниками за допомогою доданої вартості, але це дозволяло купляти якісну продукцію.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Раміс Юнус пояснив, що військова допомога з боку Заходу нарощуватиметься поступово.

Також Знай.ua публікував слова Іллі Пономарьова: Це не було добровільним відступом, а було ганебною втечею.